Polenta &

Partners

Logo Borgo delle Mele

Borgo delle Mele

Slow Food presidium voor de vergeten appelsoorten en de roze ajuin van Cavasso en Val Cosa. Borgo delle Mele (het dorpje van de appels) ontstond bij toeval in het bijna vergeten dorpje Costabeorchia in de Val d'Arzino, een ongerepte vallei aan de Tagliamento rivier in het hart van Friuli Venezia Giulia. De ‘Borgo delle Mele’-producten zijn gericht op een attent publiek dat bewust is van wat ze consumeert en de voorkeur geeft aan echtheid, traditie en natuurlijkheid.

Website: borgodellemele.it/

Logo Faleschini

Faleschini

Slow Food presidium voor de Radic di Mont (Latijnse naam: Cicerbita Alpina, in het Nederlands: alpensla, bergsla of muursla). Luigi Faleschini’s boerderij bevind zich in Valcanale, op 700 meter hoogte, midden in de Karnische Alpen. Luigi is een pionier van de biodynamische teelt. Savôrs di cjase is zijn merknaam. Dit betekent ‘smaken van thuis’. De keuze voor deze merknaam is gebaseerd op de leidraad doorheen zijn passie, technische kennis en de tradities van onze streek. Groenten en fruit van zijn boerderij en wilde eetbare planten van zijn omgeving vinden we in de producten die hij aanbiedt. Alles is handgemaakt met respect voor land, mens en dier.

Website: azagrfaleschini.valcanale.org/

Logo L' Arte Dolce di Stefano Venier

L' Arte Dolce di Stefano Venier

L'Arte Dolce, ‘De zoete kunst’ is een ambachtelijk bedrijf waar Stefano Venier samen met zijn team op zoek gaat naar lekkers. Zij bieden onder meer ijsjes, semifreddo, pralines, chocolade en koekjes aan. Alles wordt bereid met de grootste aandacht, gaande van de keuze van de ingrediënten tot de kwaliteit van het vakmanschap.
Het is geen toeval dat Stefano een van de oprichters is van de gerenommeerde Etica del Gusto vereniging.
“Het is onmisbaar om goed te eten en producten van hoge kwaliteit te kiezen, waarin alle ingrediënten een fundamentele rol spelen en waarin, wie ze maakt, ook de grootste aandacht besteedt aan de balans tussen vetten en suikers ". Stefano Venier

Website: venierartedolce.com/

Logo Sapori di Casa

Sapori di Casa

Sapori di Casa is geboren in 1997. Claudio en zijn vrouw Maria Pia delen een passie: de smaak van huisgemaakte pasta. Een Italiaanse traditie bij uitstek. Zij maken ambachtelijke pasta: naast de klassiekers zoals tagliatelle, fettuccine en tagliolini met verse eieren en een waaier van smaken, zoals spinazie, porcini, chilli peper, basilicum en veel meer, hebben zij ook vegan en glutenvrije pasta's.

Website: saporidicasa.it/

Logo B-Api

B-Api

De bezieler achter B-Api is Shira. Zij is Israëlische van afkomst. Het lot heeft haar naar Friuli gebracht waar zij verliefd geworden is op deze prachtige streek. Liefde voor de bijen en respect voor het ecosysteem is de leidraad in haar werk, de specifieke smaak van elke honing vertelt meer dan vele woorden. De bijen “grazen” in omgevingen waar de concentratie van specifieke plantensoorten (terroir) de organoleptische kenmerken van elke honing bepaalt.

Website: facebook.com/B.ApiMiele/